Nazad na događaje

Startap vikend u Novom Pazaru

Dva dana intezivnog programa namenjenog mladima za sticanje znanja i veštine koje se koriste u razvoju tehnoloških startap kompanija.

02.12.2023. - 03.12.2023.
Prvomajska 75, Novi Pazar
Status: REALIZOVAN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

20.11.2023. - 27.11.2023.

Startap vikend u Novom Pazaru

O događaju

Startap vikend je prilika da mladi steknu relevatna znanja i veštine kako bi razvili svoju tehnološku startap kompaniju. Ovo je događaj koji je namenjen razvijanju ličnih veština, sticanju novih poznanstva i predstavljanju svojih ideja stručnjacima.

Događaj omogućava da se mladi bolje upoznaju sa temom kako to izgleda kada se stvara jedan startap i šta sve on obuhvata. Koji su koraci u procesu stvaranja jednog proizvoda, kako se određuje tržište i otkrivaju korisnici do toga kako prezentovati tu ideju.

U toku dva dana trajanja programa, učesnici će proći kroz predavanja i radionice iz oblasti:

  • Preduzetništva i startapa,
  • Rada u timu i rešavanje realnih problema,
  • Mentorski program sa stručnjacima iz različitih oblasti,
  • Prezentovanje i evaluacija poslovnih ideja i modela.

Najbolji timovi dobiće mogućnost nastavka mentorske podrške za razvoj svojih inovativnih ideja i pripreme za programe podrške na kojima mogu dobiti bespovratna sredstva za osnivanje startap kompanije.

Ovo izdanje Startap vikenda u Novom Pazaru organizuju Centar NIT u saradnji sa partnerskim organizacijama iz inovacionog ekosistema Srbije: Inicijativa „Digitalna Srbija“, ICT Hub, Garaža by Tenderly i Preduzmi ideju, USAID Srbija.

Kako je izgledao program prošli put, u Subotici, možete pročitati ovde.

Kome je namenjen?

Program je namenjen svim mladima, starosti od 18 do 30 godina, iz Novog Pazara i okoline zainteresovanim da steknu praktična znanja i iskustva neophodna za pokretanje startapa.