Sve informacije za startape na jednom mestu

Pored želje da pomognemo svakom pojedinačnom startapu sveobuhvatnom praktičnom podrškom, cilj nam je da kroz širu sliku aktivno doprinosimo razvoju startap ekosistema, ubrzanom rastu broja startapa u Srbiji i njihovim uspešnim pričama.

Šta je startap portal?

Pokretanje i vođenje startapa često nije jednostavan i lak put. Da bismo taj put olakšali, osnažili postojeće i ohrabrili buduće startap preduzetnike, kreirali smo Startap portal kao centralno mesto povezivanja, informisanja i edukacije startapa u svim fazama razvoja. Na ovom portalu ćeš pronaći konkretna objašnjenja, ključne korake i rešenja za izazove sa kojima se susrećeš na startap preduzetničkom putu.

Na jednom mestu naći ćeš pregled organizacija podrške, njihovih programa i događaja, pomoć oko umrežavanja, uvid u poreske i regulatorne olakšice, kao i odgovore na sve pravne i administrativne nedoumice koje možeš imati tokom razvoja.

Pored želje da pomognemo svakom pojedinačnom startapu sveobuhvatnom praktičnom podrškom, cilj nam je da kroz širu sliku aktivno doprinosimo razvoju startap ekosistema, ubrzanom rastu broja startapa u Srbiji i njihovim uspešnim pričama.

Kome je namenjen Startap portal?

1

onima koji su zainteresovani za startap svet i žele da se informišu o inovativnom ekosistemu

2

onima koji su u fazi razvoja ideje i žele više informacija kako najbolje mogu da iskoriste prilike u ekosistemu

3

onima koji su u fazi razvoja proizvoda i žele da dodatno istraže mogućnosti i načine finansiranja

4

onima koji već imaju svoj proizvod na tržištu i traže prilike za investiciju i neku vrstu mentorske podrške

5

onima koji su u fazi skaliranja i traže podršku i informacije o pristupu fondovima

Startap portal kao deo šire priče o preduzetništvu

Startap portal nastao je kao zajednička inicijativa Ministarstva privrede, Inicijative „Digitalna Srbija”, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ), u skladu sa Strategijom razvoja startap ekosistema Republike Srbije. Namenjen je startapima, koji čine deo šireg preduzetničkog ekosistema, ali imaju drugačije potrebe i izazove od onih s kojima se suočavaju mikro, mala i srednja preduzeća.

Privredni ekosistem

Široj grupi preduzetnika namenjen je Portal preduzetništva, gde takođe možeš naći korisne informacije i savete koji se tiču startapa. Na portalu preduzetništva su pokrivene oblasti koje mogu biti značajne za početak poslovanja, a neke od njih su sledeće:

1

E-usluge

2

Carinske olakšice na uvoz opreme

3

Otvoreni programi za podršku u početku poslovanja kao i podršku za inovacije

4

EU i regionalni programi