Politika privatnosti

Izjava o privatnosti

Startap portal se obavezuje na zaštitu Vaše privatnosti i omogućava Vam najbolje iskustvo korišćenja portala.

Molimo Vas da pročitate ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima, i za šta su oni neophodni.

Ova izjava se može menjati tokom vremena pa preporučujemo da prilikom svojevoljnog ostavljanja ličnih podataka proverite ovaj dokument kako biste bili upućeni u poslednje aktuelnosti vezane za korišćenje Vaših podataka.

Izjava o privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti korisnika koji posećuje Startap portal (startap.gov.rs) tokom korišćenja.

1. Prikupljanje informacija – način i razlog

Tokom posete Startap portalu uvek postoji opcija da svojevoljno ostavite pojedine lične podatke koje urednicima portala omogućavaju praćenje iskustva i unapređivanje istog. Statistike mogu biti podeljene sa razvojnim timom portala u cilju izvođenja radova koji unapređuju korisničko iskustvo.

Internet provajder na kom se nalazi portal pri svakoj poseti automatski beleži:

 • Vašu trenutnu “IP adresu
 • Vreme posete (zahteva)
 • Internet stranicu sa koje ste došli došli do bilo koje stranice ili drugog resursa Startap portala

Pomenute informacije su obavezno podeljene bez obzira na Vaš dalji izbor da učestvujete ili ne učestvujete u deljenju drugih podataka zbog prirode ponašanja internet servera, internet saobraćaja i prevashodno pretraživača. Pretraživači, po standardnim podešavanjima, prosleđuju sve pomenute informacije pri svakom zahtevu na Internetu.

2. Podaci koji se prikupljaju

2.1 Automatski zabeleženi podaci pri poseti, zabeleženi kod internet provajdera

Podaci poslati od strane samog pretraživača sa standardnim postavkama:

 • Tip i verzija pretraživača
 • Tip i verzija operativnog sistema
 • Zahtev za resurs sa samog portala (stranica, dokument, slika)

Napomena: Pomenuti podaci se ne mogu povezati sa posetiocem u smislu lične identifikacije (e-mejl adresa, ime, prezime, dan rođenja itd).

Pomenuti podaci koji su automatski prikupljeni se ne koriste za istraživanje od strane urednika Startap portala i ostaju zapisani samo kod Internet provajdera kom ti podaci služe za detekciju tehničkih problema.

2.2 Podaci koje opcionalno možete da ostavite u svrhe istraživanja i/ili obaveštavanja o poslednjim događanjima u okviru Startap portala

Google Analytics

Pritiskom na dugme za saglasnost u donjoj sekciji ekrana na svakoj strani nam omogućava da iskoristimo Vaše pojedine podatke kako bismo na osnovu statistike unapredili Startap portal. Za analizu podataka se koristi “Google Analytics” koji je alat spoljne organizacije. Pomenuti alat preuzima gore navedene podatke poslate od strane samog pretraživača sa standardnim postavkama koje naš tim koristi za istraživanje.

U slučaju da niste prihvatili da Vaši podaci budu podeljeni pomenuti alat neće prikupiti Vaše informacije. Dodatno, u slučaju da ste prihvatili da podelite podatke i želite da obustavite dalji protok istih možete to da učinite na dva načina:

 • Odlaskom na stranu našeg portala koja omogućava prekid slanja podataka u svrhe istraživanja
 • Korišćenjem dodatka za pretraživač

Prijava za vesti

U slučaju da se opredelite da se prijavite za vesti na portalu neophodno je da ostavite samo Vašu e-mejl adresu na koju želite da stižu novosti. Vaša e-mejl adresa će da bude sačuvana u okviru podataka Startap portala i koristi se isključivo za automatsko slanje poruka od strane našeg uredničkog tima.

Ako ste prijavljeni za vesti i želite da ne primate bilo koja dalja obaveštenja neophodno je da otvorite link “Ne želim više da primam obaveštenja” koji možete da pronađete u okviru bilo koje e-mejl poruke poslate od strane Startap portala.

3. Kako delimo informacije sa drugima

Startap portal neće prodavati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani, isključujući čuvanje Vaših informacija na gore navedenom alatu spoljne organizacije, “Google Analytics”, koji se koristi za vođenje statistike u okviru pravila korišćenja datog alata.

Dodatno, Vaše informacije prikupljene od strane alata Google Analytics mogu biti podeljene sa spoljnim timovima angažovanim za unapređenje Startap portala na osnovu te statistike.

Informacije o Vama možemo podeliti samo ako je to zahtevano od:

 • Strane nevladine organizacije radi pružanja bolje usluge
 • Ako to zahteva sud
 • Ako je to neophodno zarad zaštite lične sigurnosti naših korisnika ili javnosti
 • Ako je potrebno radi zaštite prava i vlasništva Startap portala.

4. Sigurnost prikupljenih informacija

Startap portal posebno brine da su Vaši lični podaci sigurni i zaštićeni od promena, nedozvoljenog pristupa i zloupotrebe.

Startap portal prihvata isključivo SSL konekcije i samim tim saobraćaj između Vas i Startap portala je osiguran svim merama koje pomenuti protokol podrazumeva.

Na Startap portalu postoje linkovi ka drugim internet prezentacijama za koje ne snosimo odgovornost vezano za politiku ili procedure za zaštitu podataka.