Nazad na događaje

Kup inovacija u Nemačkoj

Kup inovacija je evropsko takmičenje, koje organizuje Merck, jedna od vodećih naučnih i tehnoloških kompanija u svetu. Predstavlja takmičenje inovacija na temu nezadovoljenih medicinskih potreba.

20.07.2024. - 26.07.2024.
Darmštad, Nemačka
Status: AKTIVAN
Prijave su završene!

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

do 31.01.2024.

Kup inovacija u Nemačkoj

O događaju

Kompanija Merck, koja ima istoriju dužu od 350 godina, biće domaćin trinaestog po redu Kupa inovacija. Imunoonkologija, autoimunitet, tehnologije pronalaženja novih lekova, digitalizacija, biće neke od tema kojima će se mladi naučnici posvetiti.

Učesnici će dobiti priliku da se povežu sa studentima iz celog sveta, radeći u timovima na razvoju novih inovativnih ideja za nezadovoljene medicinske potrebe.

Odabrani učesnici će se pridružiti jednonedeljnom letnjem kampu, kako bi zajedno radili u stimulativnom okruženju.

  • Radiće kao deo tima za generisanje novih ideja u oblastima: onkologija, imuno-onkologija, autoimunost, otkrivanje lekova za male molekule, inženjering proteina i digitalizacija.
  • Proceniće svoje ideje iz tehničke i poslovne perspektive i radiće na izradi poslovnog plana
  • Naučiće osnove istraživanja i razvoja u farmaceutskoj industriji
  • Biće deo mreže najpametnijih studenata iz celog sveta
  • Shvatiće kako se proizvodi mogu uspešno otkriti, razviti i plasirati na tržište

Nagrade su od 20.000 evra za pobednički tim, 5.000 evra za drugoplasirane i 3.000 evra za treće mesto. Odabrani najuspešniji učesnici mogli bi da dobiju ponudu za stalni radni odnos u Merck. Žiri koji se sastoji od viših Merck istraživača i menadžera, kao i eksternih stručnjaka, izabraće pobedničke poslovne planove za prvo i drugo mesto.

Poslednjeg dana letnjeg kampa biće organizovana konferencija sa alumnima prethodnih izdanja Kupa inovacija.

Projekat je u Srbiji realizovan uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija RS i Centra za promociju nauke.

Kome je namenjen?

Svim postdiplomskim studentima i doktorandima iz hemije, fizike, medicine, biologije, biotehnologije, bioinformatike, informacionih tehnologija, biohemije, farmacije, inženjerstva i srodnih oblasti, kao i studentima završnih godina master studija ekonomije i biznisa.