Kome možeš da se obratiš?

DSI grupa poslovnih anđela

Ako ti pored investicije koju dižeš nije bitan samo novac već i ljudi i njihovo znanje koje mogu da ulože u tebe, DSI Grupa poslovnih anđela ti može pomoći.

Saznaj više

ICT Hub Venture

Tražiš prvu investiciju, u početnoj si fazi razvoja startapa i ne znaš odakle da počneš? ICT Hub Venture je tu da ti pomogne.

Saznaj više

TS Ventures Fund

TS Ventures Fund je 2021. godine osnovala kompanija Telekom Srbija, kao prvi korporativni “venture” fond u ovom delu Evrope.

Saznaj više

Ventu

U momentu kada ti je potrebna prva investicija ili dokapitalizacija, Ventu je prva crowdinvesting platforma koja ti može pomoći na tom putu.

Saznaj više

Dobri Dabar

Potrebno ti je finansiranje i želiš da javnost podrži tvoju ideju? Ovo je prava crowdfunding platforma za tebe.

Saznaj više

Najčešća pitanja u vezi investiranja

Šta su poslovni anđeli?

Poslovni anđeli su imućni pojedinci koji podržavaju inovativne poslovne poduhvate prvenstveno sa lukrativnim ciljevima. Oni su pojedinačni investitori koji odlučuju da deo sopstvene imovine usmere prema startap kompanijama, kao vrstu sopstvene investicije.

Saznaj više

Šta je fond preduzetničkog kapitala (eng. Venture Capital Fund)?

Fondovi preduzetničkog kapitala ulažu sredstva u udele visokoinovativnih kompanija sa velikim potencijalnom rasta.

Saznaj više

Šta je valuacija?

Po uvidu u finansijske izveštaje, operativne i pravne informacije kompanije, kao i trenutno stanje u sektoru u kojem startap obavlja delatnost, investitor će samostalno ili uz pomoć savetnika razviti vrednovanje kapitala kompanije (valuaciju) primenom neke od često korišćenih i opšteprihvaćenih metoda. Vrednovanje kapitala kompanije izuzetno je važno, jer predstavlja osnovu za pregovore oko uslova realizacije investicije.

Saznaj više

Koje su metode u određivanju valuacija startapa?

Vrednovanje kapitala startapa (valuacija) se bitno razlikuje u odnosu na vrednovanje tradicionalnih kompanija, a koje se uglavnom zasniva na sledećim metodama vrednovanja: metoda diskontovanja novčanog toka, metoda uporedivih kompanija, metoda neto imovine (Net Asset Value), scorecard, troškovni pristup, valuacija po fazama razvoja, venture capital metod, metod uporedivih transakcija, DCF metod.

Saznaj više

Kompletan vodič kroz startap putovanje

Saznaj odgovore na pitanja koja najčešće imaju osnivači startapa.

Preuzmi vodič

Izrada ove publikacije omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ove publikacije je isključivo odgovornost Inicijative “Digitalna Srbija” i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.