Nazad na događaje

Panel diskusija: put devojčice od škole do posla u gejmingu

Asocijacija industrije video igara Srbije - SGA - Cilj ovog panela je da edukuje prisutne o trenutnom stanju u industriji video igara, da ih inspiriše kroz pozitivnu reprezentaciju i da im da početne informacije o tome kako da uđu u industriju.

09.03.2023.
Prostor Miljenko Dereta
Status: REALIZOVAN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

Panel diskusija: put devojčice od škole do posla u gejmingu

O događaju

Prema zvaničnom godišnjem izveštaju EGDF (European Game Developers Federation), Srbija je prva evropska zemlja kada je u pitanju zapošljavanje ženskih talenata u industriji igara, sa 30% pozicija na kojima su žene, dok je globalni prosek i dalje oko 18%. Ipak, mesta za napredak uvek ima. Želimo da vidimo još više devojaka i žena koje su inspirisane da se pridruže najbrže rastućoj tehnološkoj i kreativnoj industriji na svetu.

Puno je koraka koje jedna devojčica koja voli video igre treba da preduzme da bi jednog dana pravila igre. Na tom putu ima i dosta prepreka, neke su očigledne i lako ih je popraviti, druge su skrivene i deo su širih problemama na kojima treba svi zajedno da radimo.

Ovo je dijalog koji želimo da vodimo zajedno, sa svim članovima domaćeg gejming ekosistema i zato vas pozivamo na panel koji posvećujemo baš ovim temama.

Panel sesiju moderira Katarina Stekić, iz sektora za međunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke, a na razgovor smo pozvali:

Katarina Anđelković, Fondacija Petlja, Programska direktorka
Mina Cvetinović Pavkov, FDU, šefica katedre za Vizuelne efekte, animaciju i gejm art
Milan Ličina, Univerzitet Metropoliten, Crater Training Center, Galerija 12 – predavač i tech umetnik

Publika će imati priliku da direktno postavlja pitanja.

Kome je namenjen?

Svima kojima je ova tema interesantna.

Organizator

Asocijacija industrije video igara Srbije - SGA

Voliš video igre i želiš da napraviš svoju, a nisi siguran kako i odakle da kreneš? SGA će ti u tome pomoći.

Saznaj više