Nazad na događaje

BALKATHON 4.0 – “Smarten up for the future”

Regionalno online takmičenje koje podstiče saradnju Zapadnog Balkana i promene u stvarnom životu, sa idejom da se pomogne regionu, preduzećima i građanima, kao i jačanju njihove otpornosti na globalne izazove.

septembar
Status: AKTIVAN

PRIJAVE SU OTVORENE U PERIODU:

do 13.09.2023.

BALKATHON 4.0 – “Smarten up for the future”

O događaju

Savet za regionalnu saradnju (RCC) organizuje BALKATHON 4.0 – “Smarten up for the future”.
Biće nagrađeno šest najinovativnijih predloga sa po 10.000 €. Nagrade će biti dodeljene digitalnim rešenjima čiji je prioritet podrška regionu u održivosti zajednica, preduzeća, gradova i individualnih života svakog člana zajednice.

  • Prijavljuju se timovi (minimum 2 osobe, maksimum 7 osoba), mogu biti osobe unutar iste kompanije ili osobe iz različitih kompanija/institucija/naučno-istraživačkih organizacija itd. Svaki prijavljeni tim mora izabrati tim lidera (koji će nadalje komunicirati sa RCC-om)
  • Timovi prijavljuju poslovnu ideju ili digitalno rešenje koje poboljšava poslovanje na 3 teme: Green economy, Entrepreneurship ili Sustainable Tourism
  • Prijavljuju se inovativna rešenja koja još nisu skroz napravljena, kojima je potrebna finansijska podrška i koja još uvek ne postoje na tržištu (odnosno nisu prezentovana u javnosti)

Vremenski okvir:

  • U periodu od 14. do 18. septembra, iz 6 ekonomija Zapadnog Balkana (među kojima je i Srbija) biće izabrano 60 najboljih timova (odnosno 20 timova po temi) koji u narednoj fazi imaju dvodnevni online mentorski program (19-20. septembar) gde će im stručni mentori pomoći u još boljem definisanju poslovne ideje i daljem predstavljanju);
  • Timovi dostavljaju 21. septembra do 12 sati finalnu prezentaciju;
  • Od 60 timova biće izabrano 18 najboljih timova (odnosno 6 timova po temi) a imena tih timova biće objavljena na sajtu 25. septembra;
  • Finalisti (18 timova ukupno, 6 po temi) će se takmičiti 3. oktobra 2023. godine u Sarajevu, a 6 najboljih timova (po 1 iz svake zemlje) dobiće nagradu od 10.000 €. Nakon toga, zajedno sa mentorima narednih 6 meseci radiće na daljem razvoju i plasiranju na tržište Zapadnog Balkana. Pored predstavljanja i takmičenja, timovi će imati priliku i međusobno da se umreže, ali i da se upoznaju sa svetskim stručnjacima koji će učestvovati na Digital Summit-u koji se održava 4-5. oktobra 2023. u Sarajevu.

Kome je namenjen?

Startapima, centrima za digitalne inovacije, naučnim parkovima, univerzitetima, malim i srednjim preduzećima iz regiona Zapadnog Balkana.

Prijavi se