Nazad na programe

X2.0

ICT Hub - Razvojni program koji nastoji da obezbedi skaliranje 50 deep-tech startapa u EU obezbeđivanjem prilagođenih, petomesečnih programa rasta koji će delovati kao katalizator tehnoloških rešenja spremnih za tržište.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

10.10.2023. - 11.12.2023.

X2.0

O programu

Otvoren je četvrti poziv X2.o projekta koji je posvećen visokotehnološkim startapima koji razvijaju rešenja iz oblasti pametnih gradova i održivosti.

Ovaj put, projekat X2.0 traži deset izuzetnih startapa koji će se pridružiti njegovom petomesečnom programu razvoja. Uz to, ovaj projekat nudi svakom odabranom startapu 30.000 evra u vaučerima za inovacije, kao i priliku da dobiju usluge skaliranja i mentorstva sa nekim od preko 200 Impact Builder-a, eksternih pružaoca usluga.

Uslovi za prijavu su da je kompanija osnovana u zemlji koja ispunjava uslove za učešće na Horizon Europe i da su joj rešenja zasnovana na visokotehnološkim inovacijama ili značajnim naučnim otkrićima. Projekat realizuje međunarodni konzorcijum sastavljen od F6S iz Irske, Zabala Innovation Spain i ICT Hub iz Srbije.

Kome je namenjen?

Startapima sa pionirskim rešenjima u oblasti urbane mobilnosti, urbanog planiranja i razvoja, javne sigurnosti, energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije, kvaliteta vode i vazduha, upravljanja otpadom i ublažavanjem klimatskih promena.

Organizator

ICT Hub

ICT Hub je osnovan je 2014. godine kao centar za inovacije i tehnološko preduzetništvo.

Saznaj više