Nazad na programe

StarTech

NALED - StarTech je trogodišnji projekat za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede, koji sprovodi NALED uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris i u saradnji s Vladom Srbije.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

18.03.2022. - 18.05.2022.

StarTech

O programu

Projekat pruža priliku domaćim malim i srednjim preduzećima i startap timovima da se samostalno ili u saradnji s akademskom zajednicom i istraživačkim centrima, prijave za grantove u iznosu od 15.000 do 100.000 dolara za ulaganje u istraživanje i razvoj inovativnih proizvoda i usluga i digitalnu transformaciju svog poslovanja.

Uz finansijsku podršku, korisnici mogu da računaju na vaučere za do 3.000 sati stručne podrške za registraciju patenata, usklađivanje s propisima, izvoz na inostrana tržišta, primenu novih tehnologija i druge povezane usluge. Takođe, u okviru projekta izabrani korisnici imaće priliku da učestvuju na međunarodnim konferencijama i sajmovima kako bi predstavili svoje proizvode, odnosno obezbedili dodatne izvore finansiranja.

StarTech je trogodišnji projekat za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede, koji sprovodi NALED uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris i u saradnji s Vladom Srbije. Cilj je ubrzanje rasta srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu kroz pružanje podrške u vidu bespovratnih finansijskih sredstava i ekspertize, unapređenje uslova za inovativno preduzetništvo i promociju domaćih inovativnih biznisa. Kroz tri godišnja javna konkursa biče podržano oko 100 korisnika i dodeljeni grantovi ukupne vrednosti od 3.000.000 dolara.

Kome je namenjen?

Preduzetnicima, privrednim društvima i startap timovima koji žele da realizuju inovacije i unaprede svoje poslovanje, firmama koje imaju viziju sopstvene digitalne transformacije u visokotehnološkom segmentu privrede.

Organizator

NALED

NALED je prva i jedina privatno-javna asocijacija u našoj zemlji čija je misija da uskladi stavove sva tri sektora društva - privatnog, javnog i civilnog i zastupa njihove interese kako bi se efikasnije došlo do najboljih i sveobuhvatnih rešenja za podsticanje ekonomskog razvoja kroz reforme u cilju unapređenja privrednog okruženja.

Saznaj više