Nazad na programe

Rubik Garage – Scale to USA

Rubik Hub - Rubik Garage - Scale to USA je akceleratorski program za startape koji žele da izađu na tržište SAD.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

- 01.11.2023.

Međunarodni
Rubik Garage – Scale to USA

O programu

RubikHub, startap zajednica i hub sa sedištem u Piatra Neamt, Rumunija, organizuje besplatan, equity-free akceleratorski program Rubik Garage – Scale to USA, namenjen startapima iz centralne i istočne Evrope koji žele da se prošire na američko tržište.

Program traje 4 meseca i obuhvata:

1. Founders bootcamp:
Trodnevni bootcamp u RubikHub-u. Osnivači upoznaju mentore, investitore i učestvuju u radionicama. Uključena je i prilika za izlaganje na ROStartup konferenciji u Bukureštu.

2. Online program:
Tromesečni online program koji sadrži radionice, mentorske sesije, 1:1 sastanke sa investitorima i sesije sa stručnjacima sa tržišta SAD.

3. USA immersion:
Odabrani startapi učestvuju u desetodnevnom putovanju u Silicijumsku dolinu i Ostin, Teksas. Ova faza uključuje demo dane na obe lokacije, upoznavanje sa savetnicima, potencijalnim partnerima i investitorima, kao i učešće na SXSW konferenciji u Ostinu.

Polaznicima programa se pruža i prilika za podizanje investicije do 100 000 eur.

Startapi primljeni u program postaju deo Rubikorns zajednice, dobijajući pristup mentorima, popustima partnera RubiHub-a i kontinuiranu podršku.

Više o programu možete pročitati ovde.

                             

Kome je namenjen?

Startapima sa sedištem u zemljama centralne i istočne Evrope (CEE) sa trakcijom i founder-market fit-om i ciljem da se prošire na američko tržište.

Organizator

Rubik Hub