Nazad na programe

Program spremnosti za investicije za startape sa Zapadnog Balkana

Startup Macedonia - Program spremnosti za investicije Zapadnog Balkana, cilja na startape iz celog regiona sa ambicijama rasta koji planiraju da dobiju investicije od anđela investitora i VC fondova 2023. godine.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

01.04.2023. - 10.04.2023.

Program spremnosti za investicije za startape sa Zapadnog Balkana

O programu

Startapi iz regiona Balkana suočavaju se sa istim izazovom – nedostatkom privatnog kapitala (smart money) za eksponencijalni razvoj svog poslovanja. Pored nedostatka dovoljnog broja investicionih fondova, nema sumnje da je izazov startapa da se dobro pripreme za proces pronalaženja sredstava (fundraising) i pokretanja investicionog procesa. U 2022.godini, kroz partnerske organizacije i inicijative Startup Macedonia, bili smo svedoci promene u tome kako investitori vide startape iz ovog regiona i potencijal koji startapi imaju.

Za kompanije koje će se prijaviti za Program spremnosti za investicije Zapadnog Balkana cilj je:

  • Podići nivo investicione spremnosti među startapima
  • Da pomogne lokalnim startapima da pripreme svoju dokumentaciju za proces ulaganja
  • Da predstavi startape lokalnim, regionalnim i međunarodnim investitorima

Dizajniran kao mešavina različitih vrsta podrške: edukativni sprintovi, mentorstvo, stručne sesije i rad sa investitorima i kompanijama koje su prethodno investirale, program ima za cilj da stvori prijateljsko i bezbedno okruženje za osnivače tehnoloških startapa da uče i postavljaju pitanja. Program je skrojen da opremi startape sa neophodnim znanjem, veštinama i dokumentima za pregovaranje o njihovoj sledećoj rundi ulaganja.

Tokom ovog programa startapi će imati priliku da rade sa stručnjacima iz različitih oblasti. Na završnom događaju programa, startapi će moći da upoznaju preko 30 investitora iz celog sveta i predstave svoje poslovanje.

Kome je namenjen?

Startapima čiji osnivački tim ima sedište u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Severnoj Makedoniji ili Srbiji i koji su usmereni na razvijanje tehnološkog proizvoda (softver ili hardver) sa fokusom na poslovne klijente. 

 

 

Organizator

Startup Macedonia