Nazad na programe

MITdesignX Accelerator

MITdesignX Dubai (MDXB) je akceleratorski program fokusiran na održivi rast urbanih sredina.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

18.09.2023. - 27.09.2023.

Međunarodni
MITdesignX Accelerator

O programu

MITdesignX je program za preduzetništvo i inovacije na Morningside akademiji za dizajn na Tehnološkom institutu u Masačusetsu. Više od sedam godina su vodili vodeći akceleratorski program na MIT-u, podržavajući studente i profesore dok transformišu ideje i istraživanja u održiva preduzeća i organizacije.

Program počinje 16. oktobra a završava se 31. januara 2024. Program sprovodi fakultet sa Masačusetskog instituta za tehnologiju, zajedno sa lokalnim partnerima Dubai Silicon Oasis (DTEC), Global Growth Hub (GGH) i MISTI – MIT International Science and Technology Initiatives.

Deset startapa će biti odabrano da se pridruže MDXB-u. Ovo uključuje startape koji se bave izgradnjom, logistikom lanca snabdevanja, hranom i vodom, zdravljem, stanovanjem, mobilnošću i drugim elementima koji zahtevaju efikasno korišćenje resursa i dizajn koji je otporan na budućnost.

Odabrani timovi će razviti svoje ideje kroz dokazan nastavni plan i program koji će predavati nastavnici i osoblje MIT-a tokom četiri dvodnevne radionice i jedan intenzivan mesec radionica u januaru. Program će takođe omogućiti timovima radni prostor 24/7 u DTEC Dubai Silicon Oasis od oktobra do februara i pristup lokalnim industrijskim partnerima.

Benefiti učestvovanja u programu:

  • Učesnici će dobiti pristup MITdesignX Playbook – priručniku za pokretanje startapa
  • Svaki startap će biti uparen sa 1-3 iskusnih mentora. Mnogi su alumni MIT-a ili povezani sa MIT tehnološkim i poslovnim eko-sistemom
  • Startapi će imati podršku studenata praktikanata iz različitih disciplina sa MIT-a tokom januara 2024.
  • Prilike za stvaranje odnosa i partnerstava sa entitetima sa sedištem u UAE

MITdesignX je pomogao u pokretanju preko 150 novih inovacija u oblasti građevinarstva, upravljanja vodama, energetike, stanovanja, mobilnosti, zdravstva, obrazovanja i dizajna kroz programe u Veneciji, Meksiko Sitiju, Rejkjaviku, Hong Kongu i sada Dubaiju.

Kome je namenjen?

Svim startapima u ranoj fazi koji razvijaju ideje i tehnologiju u vezi sa održivim rastom i razvojem urbanih sredina.