Nazad na programe

GovTech Connect Boot Camp

Predstavlja novu priliku za evropske startape da razviju i unaprede svoje rešenje za vladinu tehnologiju i suoče se sa važnim izazovima javnog sektora.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

13.06.2023. - 25.06.2023.

GovTech Connect Boot Camp

O programu

The GovTech Connect boot camp će trajati četiri nedelje i završiće se finalnim online prezentacionim događajem nakon programa. Obuka će biti u obliku masterclasses, radionica, roundtables i fokusnih grupa. Svake nedelje će biti organizovan dan obuke koji se sastoji od predavanja i aktivnosti. Zatim će startapi primeniti ono što su naučili u preostalom delu nedelje na svoja rešenja.

Izabrani startapi koji se bave ključnim regionalnim izazovima dobijaju obuku o saradnji sa vladom, inovativnim poslovnim modelima i strategijama finansiranja, kao i rad sa građanima i ekspertima u razvoju svog rešenja.

GovTech Connect će organizovati četiri boot camp-a koja pokrivaju sve evropske regije i nekoliko industrija u periodu od 2023. do 2024. U 2023. godini, projekat će se fokusirati na sledeće izazove i regije:

Južna Evropa – Digitalizacija javnih usluga za unapređenje građanskog učešća, dostupnosti i prozirnosti

Izazovi:

  • Inkluzivne i pristupačne usluge: Kako možemo koristiti nove tehnologije da usluge javnog sektora budu inkluzivne i pristupačne za sve korisnike i zajednicu?
  • Transparentna i otvorena vlada: Kako možemo koristiti nove tehnologije i podatke za promovisanje veće transparentnosti i otvorenosti javnih usluga i vladinih rezultata?
  • Učešće i saradnja zajednice: Kako možemo koristiti nove tehnologije da omogućimo značajnije i produktivnije dijaloge između javnih vlasti i zajednica kojima služe?

Severna Evropa – Postizanje neto-nula emisija, podrška zelenoj tranziciji usluga.

Izazovi:

  • Otvoreni podaci o održivosti: Kako možemo koristiti tehnologije da promovišemo transparentnost o održivim rezultatima u vladinim projektima?
  • Energetski efikasne zgrade: Kako možemo koristiti tehnologiju za poboljšanje energetske efikasnosti u javnim zgradama?
  • Održivi turizam: Kako možemo iskoristiti tehnologiju da unapredimo održivi turizam i smanjimo njegov uticaj na životnu sredinu?

Kome je namenjen?

Digitalno-orijentisanim startapima sa kapacitetom za generisanje vrednosti za javni sektor.