Nazad na programe

EBRD Star Venture programme

EBRD - Program Star Venture je usmeren je ka startapima, akceleratorima i konsultantima kako bi im se omogućilo da ostvare svoj pun potencijal.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

17.07.2023. - 20.09.2023.

EBRD Star Venture programme

O programu

Star Venture program je okupio mrežu mentora i savetnika kako bi startapima pružio širok spektar  prilagođenih savetodavnih usluga. Program pomaže startapima da poboljšaju efikasnost svojih rezultata i da brzo rastu kroz radionice o strateškom kompasu koje vodi Cambridge IfM Engage.

Cilj programa je identifikacija startapa sa visokim potencijalom i mobilizacija stručnosti iz celog sveta kako bi se ove mlade kompanije brzo razvile. Program pruža tehničku ekspertizu, mentorsku podršku, lokalne savete i stručnost u strategijskom razvoju poslovanja.
Trenutno, program posluje u 22 zemlje jugoistočnog i istočnog Mediterana, regiona Zapadnog Balkana, istočne i centralne Evrope i centralne Azije, podržavajući preko 600 kompanija u ranoj fazi razvoja.

Program Star Venture je pokrenut u Zapadnom Balkanu 2019. godine. Od tada, program je uspostavio saradnju sa izabranim regionalnim akceleratorima i pružio lokalnu savetodavnu podršku za unapređenje startap ekosistema. Do sada, program je podržao 39 startapa sa visokim potencijalom i 16 regionalnih partnerskih akceleratora.

Izabrani startapi pridružiće se grupi dinamičnih venture timova u intenzivnom i prilagođenom 18-mesečnom programu. Učešće u programu uključuje – ali se ne ograničava na – strateške inovacione biznis dijagnostičke radionice, savetodavne projekte, mentorstvo, povezivanje sa različitim tipovima zainteresovanih strana za regionalno i međunarodno proširenje, podršku u sakupljanju sredstava i događaje za prezentovanje pred investitorima. Oblasti podrške i intervencije zavisiće od kompetencija i potreba startapa.

Cilj je da se podrže startapi sa velikim potencijalom, koji su inovativni i orijentisani na rast, koji pokazuju potencijal za brz rast i privlačenje finansiranja.

Startapi treba da ispunjavaju sledeće kriterijume:

  • Dokazana inovativna tehnološka rešenja ili inovativan biznis model;
  • Velika tržišna prilika;
  • Jaka konkurentska prednost;
  • Značajno povećanje prihoda u periodu od 3 godine poslovanja.

Trenutno su otvorene prijave za startape sa Zapadnog Balkana.

Kome je namenjen?

Startapima koji su u ranoj fazi razvoja.

Organizator

EBRD

Kroz Star Venture program EBRD pruža podršku startapima sa visokim potencijalom.

Saznaj više