Nazad na programe

ABC Founders Deep Tech Startup Support Program

Dvomesečni program koji ima za cilj jačanje inovacija i preduzetničkog ekosistema na Zapadnom Balkanu.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

- 13.09.2023.

ABC Founders Deep Tech Startup Support Program

O programu

ABC Founders Deep Tech Startup Support Program se fokusira na pronalaženje, obuku i pripremu početnika u deep tehnologiji, kako bi dobili pristup finansiranju i panevropskim inovacionim mrežama EIT KICs (EIT Knowledge and Innovation Communities).

Cilj je da se unapredi nivo zrelosti startapa, pripremi ih za pre-seed ulaganja i otvori vrata Evropi kroz programe EIT KIC Accelerator. Program traži nova, inovativna i jedinstvena rešenja iz oblasti deep tehnologije i održivosti kao što su veštačka inteligencija, napredni materijali, blockchain, biotehnologija, robotika, dronovi, fotonika, kvantno računarstvo i mnoge druge oblasti.

Mogu se prijaviti samo startapi iz privreda Zapadnog Balkana (Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo) koji su legalno registrovane poslovne jedinice osnovane nakon 2015. godine.

Program će se realizovati u periodu od 10 nedelja, pokrivajući 20 tema u okviru 8 modula raspoređenih u 9 nedelja, koje će izvoditi predavači, stručnjaci iz industrije, iskusni preduzetnici i drugi fasilitatori ekosistema.

Tokom programa, startapi će takođe imati priliku da saznaju više o dostupnim mogućnostima finansiranja za deep tehnologiju na evropskom nivou i radiće 1:1 sa mentorima.

Poslednja (10. nedelja) je rezervisana za finalni pitch događaj ABCD partnerima i investitorima, gde će učesnici programa imati priliku da prikažu svoj napredak i ukupan potencijal svoje poslovne mogućnosti.

Kome je namenjen?

Startapima sa najmanje dva suosnivača koji imaju najmanje 18 godina.