Назад на програме

MITdesignX Accelerator

MITdesignX Dubai (MDXB) је акцелераторски програм фокусиран на одрживи раст урбаних средина.

Статус: РЕАЛИЗОВАН/ЗАТВОРЕН

ПРИЈАВЕ СУ БИЛЕ ОТВОРЕНЕ У ПЕРИОДУ:

18.09.2023. - 27.09.2023.

Међународни
MITdesignX Accelerator

О програму

MITdesignX је програм за предузетништво и иновације на Morningside академији за дизајн на Технолошком институту у Масачусетсу. Више од седам година су водили водећи акцелераторски програм на MIT-u, подржавајући студенте и професоре док трансформишу идеје и истраживања у одржива предузећа и организације.

Програм почиње 16. октобра а завршава се 31. јануара 2024. Програм спроводи факултет са Масачусетског института за технологију, заједно са локалним партнерима Dubai Silicon Oasis (DTEC), Global Growth Hub (GGH) и MISTI – MIT International Science and Technology Initiatives.

Десет стартапа ће бити одабрано да се придруже MDXB-u. Ово укључује стартапе који се баве изградњом, логистиком ланца снабдевања, храном и водом, здрављем, становањем, мобилношћу и другим елементима који захтевају ефикасно коришћење ресурса и дизајн који је отпоран на будућност.

Одабрани тимови ће развити своје идеје кроз доказан наставни план и програм који ће предавати наставници и особље МIТ-а током четири дводневне радионице и један интензиван месец радионица у јануару. Програм ће такође омогућити тимовима радни простор 24/7 у DTEC Dubai Silicon Oasis од октобра до фебруара и приступ локалним индустријским партнерима.

Бенефити учествовања у програму:

  • Учесници ће добити приступ MITdesignX Playbook – приручнику за покретање стартапа
  • Сваки стартап ће бити упарен са 1-3 искусних ментора. Многи су алумни МIT-а или повезани са MIT технолошким и пословним еко-системом
  • Стартапи ће имати подршку студената практиканата из различитих дисциплина са МIТ-а током јануара 2024.
  • Прилике за стварање односа и партнерстава са ентитетима са седиштем у УАЕ

MITdesignX је помогао у покретању преко 150 нових иновација у области грађевинарства, управљања водама, енергетике, становања, мобилности, здравства, образовања и дизајна кроз програме у Венецији, Мексико Ситију, Рејкјавику, Хонг Конгу и сада Дубаију.

Коме је намењен?

Свим стартапима у раној фази који развијају идеје и технологију у вези са одрживим растом и развојем урбаних средина.