Назад на програме

Scaling responsible AI solutions

Global Partnership on Artificial Intelligence - Пројекат има за циљ пружање могућности за имплементацију одговорних AI решења, подстицање међуфункционалне сарадње и помоћ у усвајању метрика учинка са намером да се допринесе резултатима који могу помоћи у операционализовању RAI framework-a.

Статус: РЕАЛИЗОВАН/ЗАТВОРЕН

ПРИЈАВЕ СУ БИЛЕ ОТВОРЕНЕ У ПЕРИОДУ:

01.06.2023. - 10.06.2023.

Scaling responsible AI solutions

О програму

Постоји све већа свест међу лидерима у јавним и приватним секторима да је потребан одговоран приступ вештачкој интелигенцији како би се обезбедила њена корисна и одржива употреба. Међутим, оно што још увек делимично недостаје је јасан пут и план да се обезбеди како да се то уради на систематски начин, истовремено стварајући вредност за њихове организације и заједнице.

Пројекат Scaling responsible AI solutions воде GPAI стручњаци (Global Partnership on Artificial Intelligence). Поред прилагођеног менторства од стране GPAI стручњака и позваних стручњака, одабрани тимови ће добити мноштво погодности и могућности учења током свог путовања. Ово укључује стицање увида из различитих перспектива, сарадњу са другим тимовима и стручњацима, приступ вредним ресурсима и подршци од GPAI-а и његове мреже партнера.

Учешћем у овом пројекту, тимови ће имати прилику да обликују одговорни AI landscape, допринесу глобалним напорима промовишући етичке и одговорне праксе вештачке интелигенције и стварају значајне позитивне промене у њиховим организацијама и заједницама.

Програм ће трајати 3 месеца, од јуна до августа.

Коме је намењен?

Свим стартапима који се баве AI индустријом.

Организатор

Global Partnership on Artificial Intelligence