Nazad na programe

UPGRADE IN PROGRESS: Program poslovnog mentorstva za “creative-tech” studije i MSP

Superklaster Creative Tech Serbia - U okviru program superklastera Creative Tech Serbia, SGA najavljuje posebnu vrstu programa poslovnog mentorstva, sa ciljem da im se pruži stručna podrška.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

27.02.2023. - 10.03.2023.

UPGRADE IN PROGRESS: Program poslovnog mentorstva za “creative-tech” studije i MSP

O programu

Na bazi analize koja će biti izrađena na osnovu pristiglih prijava, do šest malih ili srednjih kompanija iz sektora moći će da dobije mentorsku i konsultantsku podršku na nivou poslovnog razvoja, u periodu od marta do juna meseca ove godine. Ono što je specifično je da će odabranih šest kompanija dobiti podršku skrojenu prema svojim konkretnim potrebama, koje će zajednički biti identifikovane i prioretizovane u saradnji sa Nova Iskra Studiom.

Na osnovu toga, od polovine marta kompanije će biti spojene sa relevantnim ekspertima iz mreža ICT Huba, Nove Iskre, Swiss EP programa podrške i drugim relevantnim partnerima i ekspertima, sa kojima će blisko sarađivati na unapređivanju svojih poslovnih procesa.

KAKO IZGLEDA PROCES?

Od 27. februara do 10. marta otvoren je poziv za prijavljivanje, putem UPITNIKA. Za popunjavanje upitnika neophodno je izdvojiti oko 30 minuta, uz prethodnu pripremu kako bi mogli da interno prikupite sve neophodne podatke. S tim u vezi, sa svim zainteresovanima delimo i PDF listu pitanja i podataka koje od vas očekujemo kako bi napravili što bolju procenu vaše prijave. SGA tim stoji vam na raspolaganju u slučaju bilo kakvih nejasnoća.

Nakon zatvaranja prijava, tim Nova Iskra Studia sačiniće analizu pristiglih prijava i zajedno sa SGA proceniti kojih šest kompanija u ovom ciklusu mogu izvući najviše koristi iz programa, kao i nekoliko ključnih oblasti u kojima je podrška neophodna.

Slede intervjui sa (su)osnivačima, nakon kojih će za svaku od firmi biti izrađen “roadmap” podrške, i odabrane prioritetne oblasti u kojima će podrška biti pružena. Zatim sledi zajedničko planiranje procesa i povezivanje sa mentorima i ekspertima, koji će sa firmama raditi direktno i pojedinačno (1na1) sve do početka juna.

Mesec dana kasnije, biće urađena i evaluacija koja bi trebalo da pokaže koliko su firme realnih promena uvele u svoje poslovanje kao rezultat ove podrške, i kakav je njihov efekat na vaše poslovanje.

 

Kome je namenjen?

Kreativnim studijima i malim i srednjim preduzećima iz Srbije sa 5 do 30 zaposlenih.

Organizator

Superklaster Creative Tech Serbia