Nazad na programe

Raising Starts

NTP Beograd - Raising Starts je prvi pre-seed program u Srbiji koji istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku (do 20.000 CHF bespovratno, bez učešća, no equity) startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja inovativnih proizvoda i usluga. Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd, uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

25.11.2022. - 28.12.2022.

Raising Starts

O programu

Program Raising Starts obuhvata intenzivne obuke za razvoj biznisa, rad sa mentorima i do 20.000 CHF bespovratno (bez učešća, no equity) za pokrivanje troškova namenjenih izradi prototipa, razvoj biznis modela, istraživanju tržišta, testiranju prvih kupaca, zaštiti intelektualne svojine i ostalih troškova vezanih za razvoj novih proizvoda ili usluga.

Učešćem u programu startap timovi i kompanije stiču neophodna znanja i veštine kako da premoste prepreke na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

Uz sveobuhvatne obuke za razvoj poslovanja, startapi imaju priliku za jedan-na-jedan rad sa biznis i tehnološkim mentorima, dobijaju posebnu podršku u oblasti prava intelektualne svojine, kao i pristup savremenim inovacionim laboratorijama, investitorima i drugim startap osnivačima u mreži naučno-tehnoloških parkova.

Program Raising Starts kreiran kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi NTP Beograd, u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, po Memorandumu o saradnji potpisanom između Vlade Republike Srbije (u ime Vlade: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) i Vlade Švajcarske (Državni sekretarijat za ekonomsle poslove SECO). Do kraja Projekta, kroz više javnih poziva, Raising Starts će podržati osnivanje i razvoj do 100 novih startap kompanija u regionima Beograda, Niša i Čačka.

Kome je namenjen?

Za program Raising Starts mogu konkurisati startap timovi od najmanje 2 člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja javnog poziva.

Organizator

NTP Beograd

Naučno-tehnološki park Beograd pruža podršku startap timovima i kompanijama, kao i rastućim visokotehnološkim kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga.

Saznaj više