Nazad na programe

OTP Startup Booster Program

OTP banka - OTP Grupa i ove godine, po peti put, pokreće svoj međunarodni program za saradnju sa startap kompanijama sa nazivom OTP Startup Booster Program.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

07.03.2022. - 11.04.2022.

OTP Startup Booster Program

O programu

Ovom inicijativom koja se sastoji od nekoliko etapa, inovativna rešenja se usmeravaju od procesa mapiranja poslovnih potreba pa sve do uvođenja rešenja i otvorena je za startape iz celog sveta, sa već proverenim proizvodima ili poslovanjem koje se nalazi u intenzivnoj skejlap fazi. Uz učešće različitih delova bankarske grupe, OTP ima za cilj da podstakne ovu poslovnu saradnju i implementira pilot projekte sa izabranim kandidatima.

Pogodnosti koje izabrani kandidati OTP Startup Booster Programa mogu da dobiju su brojne: pored pilot projekta sa bankarskom grupom, mogu da učestvuju u stručnoj radionici, dobiju kako internu tako i eksternu podršku mentora, i imaju brojne prilike za umrežavanje.

OTP LAB koji koordinira Programom širom OTP Grupe, prikupio je više od  150 poslovnih potreba i tema od početka januara do sredine februara, za koje se traže inovativna rešenja u saradnji sa izabranim startap kompanijama.

Osim tradicionalnih kategorija poslovnih potreba  finansijske institucije kao i tokom prethodnih ciklusa, ove godine prioritetan fokus daje se tzv. rešenjima izvan bankarstva i inovacijama koje podržavaju održivost i ekološki osvešćen svakodnevni život klijenata i Banke.

Za ovogodišnji Startup Booster Program, Banka poziva kompanije da se prijave na jednu od sledećih tema (detalji za svaku od kategorija su izlistani na https://otpstartup.com/#focus-areas):

  • Korisničko iskustvo i pružanje usluge klijentima;
  • Povećanje interne efikasnosti;
  • Inovacije specifične za proizvode u poslovanju sa stanovništvom;
  • Inovacije specifične za proizvode u poslovanju sa privredom;
  • „Izvan bankarstva“ i održivost;
  • Potpuno nova i disruptivna rešenja koja se odnose na bankarski sektor, a koja ne potpadaju pod gore navedene kategorije.

I ove godine, startap kompanije biraju se kroz tri etape. Da bi konkurisale, potrebno je da popune prijavni formular. Nakon pregleda pristiglih prijava, izabrani startapi imaće mogućnost da se tokom onlajn intervjua sastanu sa predstavnicima specijalizovanih oblasti iz Banke. OTP Grupa će pozvati predstavnike najboljih 25 – 30 startap kompanija na Dane finalne selekcije, koji su planirani da se održe u Budimpešti krajem maja.

Period pilot projekta počinje 05. septembra 2022. godine i traje do 25. novembra 2022. godine.

Nakon Demo dana i predstavljanja  najperspektivnijih pilot projekata, počinje „roll-out“ faza i to od 01. januara do 30. juna 2023. godine u okviru dugoročnog ugovora o partnerstvu.

Innovation lab je centar za inovacije OTP banke kroz koji Grupa sarađuje sa startupovima, inovativnim tehnološkim kompanijama i obrazovnim institucijama u potrazi za pionirskim rešenjima i mogućnostima. Pored toga, u svom vlasništvu Grupa ima PORTFOLION, CEE venture capital & private equity investicioni fond sa €400 miliona imovine kojom upravlja.

Startap program je višestruko nagrađivan kao najbolji inkubator i akcelerator program, kao i za najbolji hub za inovacije.

Kome je namenjen?

Startapima iz celog sveta sa već proverenim proizvodima ili poslovanjem koje se nalazi u intenzivnoj scale up fazi.

Organizator

OTP banka

Nova OTP banka nastala je uspešnim spajanjem Vojvođanske banke sa OTP bankom Srbija (Société Générale Srbija) i sinergijom vrednosti, tradicije i tehnoloških inovacija.

Saznaj više