Nazad na programe

Javni poziv za inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji

UNDP - Traže se inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

18.07.2022. - 15.08.2022.

Javni poziv za inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji

O programu

UNDP kancelarija u Srbiji (Program Ujedinjenih nacija za razvoj) objavljila je Javni poziv za inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Ministarstvom rudarstva i energetike, u okviru projekta „Pravedna zelena tranzicija i dekarbonizacija u Srbiji“, koji finansira Vlada Japana.

Predložena rešenja treba da doprinesu smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i smanjenju zagađenja životne sredine, podstaknu razvoj novih grana privrede i omoguće prekvalifikaciju radnika iz sektora koji se baziraju na upotrebi fosilnih goriva.

 Sve zainteresovane kompanije mogu da se prijave i podnesu predlog projekta, koji u ovoj podrazumeva da se predstavi projektna ideja, bez detaljnog razvijanja projekta. Najmanje 20 timova čija rešenja budu odabrana dobiće stručnu i mentorsku podršku za razradu svojih ideja, a najmanje 5 najboljih rešenja će dobiti finansijsku podršku kako bi primenili svoje ideje u praksi.

Kome je namenjen?

Na javni poziv mogu da prijave javna i privatna preduzeća koja su registrovana u Republici Srbiji, samostalno ili u konzorcijumu. Ukoliko se radi o konzorcijumu, u njemu mogu da učestvuju kompanije iz Japana i iz Evropske unije koje posluju u Srbiji, kao i naučno-istraživačke organizacije i institucije, privredna društva i kompanije iz privatnog i javnog sektora iz Srbije.

Organizator

UNDP

UNDP je vodeća organizacija UN, koja se bori protiv nepravdi siromaštva, nejednakosti i klimatskih promena. Zajedno sa našom širokom mrežom eksperata i partnera u 170 zemalja, pomažemo nacijama da izgrade integrisana, trajna rešenja za ljude i planetu.

Saznaj više