Nazad na programe

Hakaton i mejkaton u Nišu

Laboratorija zdravstvenih tehnologija - Pilot superklaster Laboratorija zdravstvenih tehnologija 18. i 19. marta u Naučno-tehnološkom parku u Nišu organizuje hakaton i mejkaton na temu personalizovane medicine.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

10.02.2023. - 28.02.2023.

Hakaton i mejkaton u Nišu

O programu

Program je koncipiran tako da se u prvom delu, na radionicama (biznis kanvas, lean startap, finansije, pitch i druge), radi na osnaživanju timova i upoznavanju sa bitnim pojmovima i metodama u pokretanju sopstvenog biznisa iz navedenih oblasti.
Drugi deo programa, takmičenje i pitch prezentacija ispred renomiranog žirija, organizuje se radi razvoja inovativnih rešenja koja bi doprinela rešavanju izazova u personalizovanoj medicini koristeći raspoloživa tehnička znanja.

Na završnici programa, od timova se očekuje da isporuče rani prototip koji opisuje karakteristike predloženog tehničkog rešenja ili eksperimenta. Pored takmičarskog dela, timove očekuju i radionice koje će im pomoći da bolje razumeju okruženje u kome se razvija jedan startap, postave svoj biznis model i kreiraju finansijske konstrukcije. U svrhu razvoja hardverskih rešenja, timovima će biti dostupne laboratorije u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.

Najbolje timove očekuju nagrade kao što su:

  • Poslovno mentorstvo sa ekspertima iz oblasti personalizovane medicine,
  • Učešće u programu akceleracije u organizaciji pilot superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija;
  • Mogućnost prijave za virtuelno članstvo u NTP Niš;
  • Pomoć u pripremi aplikacije za programe podrške;
  • Stručna podrška prilikom registracije kompanije;
  • Članstvo u pilot superklasteru;
  • Pristup drugim partnerskim programima;
  • Brojne druge vredne nagrade.

Kome je namenjen?

Na hakatonu učestvuju multidisciplinarni timovi, sačinjeni od dva do pet članova, od kojih jedan ima iskustvo u domenu razvoja tehnologije, a jedan demonstrira interesovanje u oblastima razvoja poslovanja. Za učešće se mogu prijaviti timovi, kao i pojedinci koji žele da svoja znanja i kreativnost unaprede kroz rad u timu.

Organizator

Laboratorija zdravstvenih tehnologija