Nazad na programe

BioSens Akcelerator

BioSense - BioSens akcelerator će kroz edukaciju, intenzivne treninge, lično mentorstvo i pristup BioSens istraživačkim resursima, pružiti mogućnost domaćim IT preduzetnicima da kroz razvoj novih rešenja, kao i unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Status: REALIZOVAN/ZATVOREN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

15.12.2022. - 01.02.2023.

BioSens Akcelerator

O programu

Program će okupiti preko 20 mentora iz zemlje i inostranstva, koji će svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomoći novim tehnološkim preduzetnicima da testiraju izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje i digitalnih rešenja, i da svoje ideje i proizvode pretvore u održiv poslovni poduhvat.
Za učešće u programu biće odabrano do deset startapa. Rad će se odvijati kroz dve nedeljne radionice (uživo i onlajn) koje će držati stručnjaci sa iskustvom, a veliku ulogu imaće i tematski susreti, sastanci i druga dešavanja.

Pored mentorske podrške, timovi će imati i naučnu podršku BioSens Instituta u
prenošenja znanja, pristupu neophodnim setovima podataka, naučno-istraživačkoj opremi, i/ili test farmama – resursima koji su im neophodni za razvoj digitalnih proizvoda.
Najbolji timovi imaće priliku da učestvuju na velikom regionalnom završnom događaju (Demo Dan), gde će predstaviti svoju ideju pred internacionalnom publikom i internacionalnom mrežom investitora.

Pored značajnog unapređenja u resursima koji su na raspolaganju startapima i podršci od strane H2020 projekta ANTARES, akcelerator je ove godine podržan i od strane projekta Srbija Inovira, koji je pokrenuo ICT Hub-a uz podršku USAID-a.

Kome je namenjen?

Program će biti realizovan tokom tromesečnog kursa na proleće 2023, u periodu od marta do juna, a namenjen je startapima koji:

  • Bave se razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor;
  • Rešavaju realan problem na tržištu tako što rade na unapređenju već postojećih rešenja ili digitalizaciji prethodno analognih rešenja.

Za učešće u programu biće odabrano do deset startapa iz Srbije, Crne Gore, i Bosne i Hercegovine.

Organizator

BioSense

BioSens Institut je javna naučnoistraživačka ustanova i evropski centar naučne izvrsnosti koji se fokusira na razvoj digitalnih tehnologija i njihovu primenu u poljoprivredi. BioSens je pionir digitalne transformacije poljoprivrede u Srbiji BioSense ukršta dva najperspektivnija sektora u Srbiji: Informacione tehnologije i poljoprivredu.

Saznaj više