Startit

Startit ima misiju da pruži značajnu podršku srpskoj omladini i preduzetnicima, kroz razvijanje digitalne ekonomije i startap ekosistema.

Misija Startita je da napravi zdravo i uspešno društvo kreiranjem preduzetnih, nezavisnih i solidarnih pojedinaca koji stvaraju vrednost za sebe, svoje okruženje i ceo svet. Radimo na realizaciji naše misije i vizije na ova četiri glavna načina:

1) Informišemo našu publiku o mogućnostima koje im pruža rad na sebi i razvoj karijere u okviru digitalne ekonomije,

2) inspirišemo ih samopouzdanjem da mogu puno postići svojim radom, uključujući ostvarenje ekonomske nezavisnosti

3) bez novčane nadoknade, uslovljavanja ili očekivanja im pružamo znanja i veštine potrebne za rad na sebi i razvoju karijere

4) povezujemo ih sa ljudima koji slično razmišljaju i pružaju podršku jedni drugima, kao i sa poslovnim prilikama. i to kroz:

Događaje — događaji svih tipova koje organizujemo i Startit Centri, prostori za zajednicu, trenutno u 7 gradova u Srbiji, gde se godišnje održi 500+ događaja za 25.000 posetilaca.

Škole preduzetništva — niz edukativnih programa za podučavanje principa i praksi pokretanja tehnoloških kompanija, od kojih je najpoznatiji naš program Startap akademija, prvi evropski akcelerator koji je postao deo Google-ove globalne mreže akceleratora.

Globalne prilike — projektom Tesla Nation (re)brendiramo Srbiju u inostranstvu radi kreiranja boljih prilika za naše IT profesionalce.