Founder Institute Srbija

Founder Institute Srbija je ogranak najvećeg globalnog akcelerator programa fokusiranog na pružanje podrške startapima u ranim fazama razvoja.

Founder Institute je najveći i najznačajniji globalni akcelerator program fokusiran na pružanje podrške inovativnim startapima u ranim fazama razvoja. Founder Institute program nastao je u Silicijumskoj dolini 2009. godine, a danas ima aktivne ogranke na 6 kontinenata, u preko 95 zemalja i preko 200 gradova širom sveta. Program je lansiran i u Srbiji, sa ciljem jačanja lokalnog i regionalnog preduzetništva i pružanja podrške startap timovima u procesu ubrzanog razvoja, koji će rezultirati transformisanjem inovativnih ideja u isplative i održive poslovne prilike.

Akceleratorski program je kreiran korišćenjem najboljih praksi iz Silicijumske doline i inputa stotine uspešnih tehnoloških preduzetnika sa svih strana sveta, a okuplja iskusne preduzetnike, stručnjake i mentore koji će učesnicima pružiti stabilnu razvojnu podršku i deliti sa njima znanja, veštine, kontakte i resurse. Program traje 4 meseca, odnosno 14 nedelja, i za to vreme fokus će biti na validaciji poslovnih ideja, timu i osnivačima kompanija, Go to Market strategiji, ili strategiji rasta, kao i radu na pripremi za investicije. Pored ubrzanog rada na razvoju poslovnih prilika, učesnike očekuje i rad sa domaćim i međunarodnim mentorima, povezivanje sa stručnjacima koji su već deo nekog Founder Institute ogranka, nedeljne sesije i predavanja, kao i saradnja sa predstavnicima industrije, potencijalnim partnerima i investitorima.

Brojni benefiti i podrška dostupni su i nakon programa, svima koji ga uspešno završe, a uključuju, između ostalog, pristup Product Market Fit Labu, Funding Labu, i Venture Labu. Preko 90% alumnista ovog programa su osnivači ili izvršni direktori kompanija, kreirano je preko 25 hiljada novih radnih mesta, a procenjena vrednost kompanija koje su pronašle oslonac u programu prelazi 30 milijardi dolara. Founder Institute Alumnisti su prikupili preko 1,75 milijardi dolara finansiranja i grade globalno uticajne biznise, a Srbija i region im se sada pridružuju!