Nazad na događaje

Staying Afloat by Dušica Lukač

NTP Beograd - Jedinstvena radionica Staying Afloat koja objašnjava kako opstati u neizvesnoj investicionoj klimi nakon kolapsa SVB banke.

05.04.2023.
Naučno-tehnološki park Beograd, Veljka Dugoševića 54
Status: REALIZOVAN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

Staying Afloat by Dušica Lukač

O događaju

Konkretne savete startapima kako da „plivaju“ i ostanu na površini u uzburknom startap okruženju usled značajno smanjene valuacije, kolapsa Silicon Volley Bank (SVB) i efekta prelivanja koji će se tek odraziti na tech scenu, objasniće Dušica Lukač.

Dušica je osnivač DL Capital Partners, sa višegodišnjim iskustvom u investicionom bankarstvu, takođe je i business angel investitor.

U prvom delu radionice Dušica će podeliti praktične savete:
– kako primeniti upravljanje krizama u startap kompanijama u svim vertikalama i zašto crisis mode nije dobar kao stalna opcija za poslovanje startap-a
– insight u alternativne vidove finansiranja, uključujući revenue financing i venture debt, i kakav to uticaj ima na poslovanje startapa, valuaciju i kad i kako koristiti ove opcije
– šta je downround i koje su opcije za startape koji se suočavaju sa down rundom

U drugom delu Dušica će dati uvid šta aktuelna situacija na tržištu znači za fundraising i kakve su prognoze za narednih 12 do 18 meseci, uz poseban fokus na to šta startapi iz našeg ekosistema da urade i kako strateški da pristupe traženju sledeće runde finansiranja.

Kome je namenjen?

Svim startapima i tehnološkim kompanijama.

Organizator

NTP Beograd

Naučno-tehnološki park Beograd pruža podršku startap timovima i kompanijama, kao i rastućim visokotehnološkim kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga.

Saznaj više