Nazad na događaje

Hardverska radionica za devojke

Asocijacija industrije video igara Srbije - SGA - Otvaramo zanimljiv svet elektronike, arduina i programiranja preko jednostavnih, a kul projekata. Zato smo se udružili sa TInkPunk ekipom i donosimo vam ovu "opipljivu" radionicu.

09.03.2023.
Mejkers Spejs
Status: REALIZOVAN

PRIJAVE SU BILE OTVORENE U PERIODU:

Hardverska radionica za devojke

O događaju

Tink Punk radionice elektronike okupljaju devojke iz srednjih škola i sa fakulteta koje imaju malo ili nimalo iskustva u elektronici i programiranju. Pravićemo zabavnu jednostavnu igru.

Ideja je da se devojke okupe u atmosferi koja je inspirativna, u kojoj nema blama i glupih pitanja gde ćete sebi otvoriti novi prostor za izražavnje i istraživanje. U isto vreme pravimo zajednicu u kojoj se povezujete sa svojom ekipom i sa ekipom mentorki i instruktorki koje će vas kasnije podržati i ohrabriti i za fakultet i za vaše prve prakse i posao.

Uz stručno vođenje Katarine Perendić, mejkerke i inženjerke embeded sistema koja vodi makerrobotics školu – napravi malu, analognu igru. Nije potrebno nikakvo predznanje u majstorisanju ili programiranju. Pored nje, dovodimo i jednu devojku koja već dugi niz godina pravi igre u jednoj od najvećih gejming kompanija.

Sve informacije i uputstva za prijavu su ovde na linku. Ima samo 15 mesta.

Kome je namenjen?

Devojkama iz srednjih škola i sa fakulteta koje imaju malo ili nimalo iskustva u elektronici i programiranju.

Organizator

Asocijacija industrije video igara Srbije - SGA

Voliš video igre i želiš da napraviš svoju, a nisi siguran kako i odakle da kreneš? SGA će ti u tome pomoći.

Saznaj više